D I Y - K Ä S I T Y Ö T - I D E A T - S I S U S T A M I N E N - R E M O N T O I N T I - O N N I S T U M I N E N - T U U N A U S

6. tammikuuta 2015

Joululahjoja 2014

Melko huonosti on tullut otettua kuvia joululahjoiksi tekemistäni töistä..
Yhdet heijastinlangasta tekemäni lapaset jäi tyystin kuvaamatta. 
Virkkasin kummipojalle vihreästä ja mustasta langasta, joista vihreä oli heijastinlankaa lapaset. Kuvio oli sellaista jännästi vinoon menevää. Alla olevat punakirjavat lapaset kudoin kummipojan isosiskolle. Välissä on tehty nurin-kierroksia, niin sai pintaan vähän elävyyttä.


Viivotin-virkkausta piti myös kokeilla ja melko hauskaa hommaa oli ja yllättävän nopeaan jälkeä syntyi. Tein veljen vaimolle kieppihuivin melko kutittavasta langasta (sorry), mutta ehkä se ei kutita niin kauheasti jos takin päällä pitää, kun ei tämä reikäinen huivi ainakaan kovin lämmin ole. Värit taas miellytti silmää jotensakin.




Tämmönen vähän amigurumi-tyylinen koiranen syntyi sekun vaan ja matkasi matkansa Helsinkiin kummipojan isosiskolle. Aika söpis kaveri.



Äidille kudoin tavallisen pitkän huivin ihanan pehmeästä langasta, mätsää äidin takkiin.



Vähän isommalle kummipojalle virkkasin omaan, tyttökaverin kanssa jakamaan ekaan kotiin pyöreän Juhannusruusu-maton harmaalla trikookuteella. Mittaa halkaisijalla on noin 1,2m.




Juuri ennen Jouluaattoa sain valmiiksi anopille valkean Juhannusruusu-maton, josta ei tämän kummempia kuvia ole. Ostin valmiiksi kerittyä kudetta, mikä taisi olla virhe, kun kude olikin jättipaksua. Joissakin kohdin jouduin leikkaamaan kudetta kahtia ja tästä matosta tulikin tosi paksu, ja jouduin lisäksi ohjetta pienentämään runsaasti että sain reunapitsi tehtyä. Kierroksia siis puolet vähemmän kuin harmaassa matossa, mutta halkaisijaltaan saman kokoisia. Paksuudesta johtuen reunapitsikin vähän kumpuilee.